Μια αύξηση της αστάθειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, η οποία είναι πιθανή εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα, δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Κάρλο Πάντοαν.

«Δεν θα εκπλαγώ, αλλά ούτε και θα ανησυχήσω, εάν ενισχυθεί αυτή η αστάθεια στις αγορές. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαθέτει όλα τα εργαλεία για να την αντιμετωπίσει» τονίζει στην «Corriere della Sera».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΕΚΤ μπορεί να παρέμβει μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης, της αγοράς τίτλων στις εθνικές αγορές για τη σταθεροποίηση των σπρεντ. Υπενθυμίζω ότι δεν βρισκόμαστε πλέον στο 2011: σήμερα οι θεσμοί είναι περισσότερο στέρεοι, όπως και η οικονομία μας» προσθέτει.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι η Ιταλία έχει έκθεση στην Ελλάδα «κατά 10,2 δισεκατομμύρια σε διμερή δάνεια και κατά 27,2 δισεκατομμύρια ευρώ ως προς τη συμβολή της στο (ευρωπαϊκό) Ταμείο (διάσωσης)».

«Διαψεύδω ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα προκαλούσε αύξηση του (ιταλικού) χρέους. Όλα είναι υπολογισμένα» επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, το χρηματιστήριο του Μιλάνου βρισκόταν σε πτώση άνω του 4% μία ώρα μετά το άνοιγμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης