Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν κάλεσε σήμερα τις χώρες της ευρωζώνης να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τονίζοντας ότι τα υγιή δημόσια οικονομικά είναι ουσιώδους σημασίας για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Ο Ρεν παραδέχτηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν περιορίσει σημαντικά τις μακροοικονομικές ανισορροπίες αλλά επέμεινε πως οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν περισσότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε ότι η Ιταλία και η Ισπανία κάνουν αποφασιστικές ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ επεσήμανε ότι ο ρυθμός της Ελλάδας έχει πέσει εξαιτίας των κατεστημένων συμφερόντων, της έλλειψης εθνικής ενότητας και της αδύναμης διαχειριστικής ικανότητας. «Ωστόσο το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων έχει σχεδιαστεί ώστε να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη», συμπλήρωσε.

Τέλος, πρόσθεσε ότι η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε, στην καλύτερη περίπτωση να οδηγήσει σε πρόσκαιρη ανακούφιση όμως πολύ σύντομα θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική βιωσιμότητα σε πολλές χώρες-μέλη, ιδίως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης