Την απόφαση να απορρίψει το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση για το 2019, έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Βρυξέλλες απάντησαν, όπως φαίνεται, στην απροθυμία της Ρώμης να υπαναχωρήσει από τα σχέδιά της για αύξηση των δαπανών, λέγοντας «όχι» στο σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας και στον στόχο του ελλείμματος 2,4% για το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κομισιόν φέρεται να ζήτησε νέα πρόταση από την Ιταλία και εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που η Κομισιόν απορρίπτει το σχέδιο προϋπολογισμού ενός κράτους – μέλους.

Σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, θα ζητήσει σήμερα από την ιταλική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της.

Την ίδια ώρα, η Ιταλία διαμηνύει σθεναρά την πάγια θέση της στο θέμα. Χθες, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, προειδοποίησε ότι ακόμη και εάν το σχέδιο προϋπολογισμού δεν γίνει δεκτό από την Κομισιόν, η Ιταλία δεν θα υποχωρήσει από τα σχέδια της. Σήμερα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επέμεινε, εν τω μεταξύ, ότι η κυβέρνησή του δεν έχει «Σχέδιο Β’» σχετικά με τον προϋπολογισμό για το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης