Ομογενείς από ΗΠΑ θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, 12:10
Ομογενείς από ΗΠΑ θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα
Τo ενδιαφέρον από τους Έλληνες ομογενείς για σοβαρές επενδύσεις στη χώρα μας, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, μετά τη συνάντηση που είχε με Έλληνες ομογενείς, εκλεγμένους σε πολιτικές θέσεις στις ΗΠΑ.

«Παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στις διαδικασίες των επενδύσεων και έχουμε πάντα μπροστά μας τη γραφειοκρατία, προσωπικά πιστεύω ότι κανένα ‘τέρας' δεν είναι ανίκητο», τόνισε ο κ. Κόκκινος επισημαίνοντας ότι «εάν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα γίνονται, ότι κάθε εμπόδιο μπορούμε να το νικήσουμε και να δώσουμε κίνητρα ώστε να προωθήσουμε την "4η Βιομηχανική Επανάσταση", όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς».

Το μεγάλο στοίχημα, όπως είπε ο επικεφαλής της ΓΓΑΕ σε συνέντευξή του, είναι «εάν μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα σε νέες τεχνολογίες, σε start up companies και σε τομείς που η χώρα έχει ανάγκη και μπορεί να κάνει μεγάλα βήματα (όπως ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας) θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία». Κάτι ανάλογο, όπως είπε, σημειώθηκε κάποτε με την οικονομία της Γερμανίας όταν χρειάστηκε μια νέα αρχή. Και πρόσθεσε: «Ενώ κάποτε, λοιπόν, δόθηκαν αυτά τα εφόδια σε αυτή την χώρα, σήμερα, η ίδια η Γερμανία έχει επιβάλει ένα καθεστώς λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία τελικώς θα της ξεφύγει μέσα από τα χέρια της και θα χάσει το παιχνίδι. Η Ευρώπη έχει πάρει λάθος δρόμο και είναι αναγκαίο να αλλάξει, για να γίνει και πιο ελκυστική και για τους ομογενείς που σίγουρα θέλουν να επενδύσουν».

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, όπως τις βιώνουν οι Έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην θέση του προέδρου, ο κ. Κόκκινος, επισήμανε ότι «η ελληνική ομογένεια δεν είναι έξω από το παζλ του μέσου αμερικανού πολίτη. Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως ποιοι ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ και ποιοι την Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές, πρέπει να πούμε ότι το ζητούμενο για εμάς είναι η συμμετοχή των Ελλήνων της Διασποράς, σε κάθε δημόσια εκδήλωση ή θέση ή έκφραση δημόσιου λόγου στους τόπους στους οποίους κατοικούν.Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε όργανο από το κοντινό σύλλογο έως τα ανώτατα αξιώματα, είναι πολύ σημαντική γιατί ο Έλληνας που φεύγει από την πατρίδα του, δεν σημαίνει ότι έχει χάσει τον πατριωτισμό του.Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο γενικότερο σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Οι Έλληνες μετανάστες κρατούν πολύ ψηλά το ελληνικό φρόνημα και αγαπούν την πατρίδα τους. Για παράδειγμα, τόσο ο Λου Ραπτάκης, πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόντ 'Αιλαντ όσο και ο Τομ Κατσιαντώνης, πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), εκλέχτηκαν με πολύ υψηλά ποσοστά. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τεράστια αποδοχή στον τόπο τους. Αυτό αποδεικνύει την αξιοσύνη και την ικανότητα των Ελλήνων ομογενών. Αυτό μας δίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο καθώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν δυνατότητες παρέμβασης στα δρώμενα των περιοχών που εκλέγονται, στις ΗΠΑ. Και φυσικά, έχουν την δυνατότητα παρέμβασης σε ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την δική μας χώρα στο άμεσο μέλλον».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016, 12:15