Ο Χορστ Ράιχενμπαχ τόνισε τη Δευτέρα πως «προϋπόθεση για ώθηση της ελληνικής οικονομίας είναι η σωστή λειτουργία του τραπεζικού τομέα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega εξήγησε τη σπουδαιότητα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού τομέα για τη δημιουργία μιας καινούριας δυναμικής της οικονομίας στην Ελλάδα που πλήττεται από την ύφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο τραπεζικός τομέας πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί και θα χρειαστεί την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να διαθέσει τα χρήματα που θα πάρει απ’ την Ε.Ε. στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει απευθείας η Ευρώπη πρέπει να γίνει μέσω του τραπεζικού συστήματος», εξήγησε.

«Η Ομάδα Κρούσης δεν είχε ποτέ τη φιλοδοξία να αντικαταστήσει την ελληνική κυριαρχία και την ελληνική κυβέρνηση. Αντιθέτως, πάντα υποστηρίζαμε και το έχω τονίσει επανειλημμένως ότι απαιτείται ελληνική κυριότητα προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τον τρόπο εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος και δήλωσε «ανακουφισμένος με όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάντα πίστευα στην επιτυχία της Ελλάδας και τώρα είναι στο χέρι της να πετύχει», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα τον Ιούνιο ο Χορστ Ράιχενμπαχ απάντησε πως «τώρα είχαμε μια πρώτη ανακούφιση».

«Ελπίζω τις επόμενες μέρες τα πράγματα να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά και το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά», κατέληξε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης