Έχοντας εξασφαλίσει δάνειο 25 δισ. δολαρίων, ο μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοχ, αποφάσισε να οργώσει τα Δωδεκάνησα με το δικάταρτο, 70μετρο ιστιοπλοϊκό «Vertigo».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έφτασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πάτμο, προκειμένου να απολαύσει τα καταγάλανα νερά του νησιού και να γευτεί εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες.

Κάτοικοι του νησιού, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι πριν από δύο ημέρες είδαν το θηριώδες «Vertigo» (ίλιγγος ελληνιστή και όχι άδικα δεδομένου του μεγέθους), να «δένει» στο λιμάνι της Πάτμου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα σκάφος που εντυπωσιάζει από το μέγεθός του.

Και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό 70 μέτρων που ναυπηγήθηκε το 2011 στη Νέα Ζηλανδία. Το σκάφος είναι σχεδιασμένο από τον Philippe Briand, ενώ την εσωτερική διακόσμηση επιμελήθηκε ο Christian Liaigre.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι ο… «Ίλιγγος» διαθέτει και beach club, καθώς η γάστρα ανοίγει για να αποκαλύψει μπαρ, ταχύπλοα και decks αναψυχής.

Δάνειο μαμούθ

Πάντως τα χρήματα δεν φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα τον επιχειρηματία. Ειδικά μετά την συμφωνία της Goldman Sachs και της JPMorgan να του χορηγήσουν δάνειο 25 δισ. δολ., προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά του ομίλου Time Warner.

Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Fox κατέθεσε τον Ιούνιο προσφορά εξαγοράς που απορρίφθηκε, καθώς περιελάμβανε μόνο 40% μετρητά και το υπόλοιπο αφορούσε μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Με τα χρήματα του δανείου ο Μέρντοχ θέλει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, που σύμφωνα με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές αποτιμάται στα 73 δισ. δολ. Για να καλυφθεί το ποσό θα διατεθούν και τα έσοδα από την πώληση του CNN (ίσως προσεγγίσουν τα 10 δισ. δολ.), η οποία προβλέπεται στους όρους της εξαγοράς, για να μην προκύψουν προβλήματα με τις αρχές ανταγωνισμού (η Fox ελέγχει το ενημερωτικό δίκτυο Fox News και η Time Warner το CNN).

Η συμφωνία με τις τράπεζες προβλέπει αύξηση του δανείου εφόσον η πώληση του CNN δεν προχωρήσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης