Ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συμφωνήσει με την απομείωση του ελληνικού χρέους, όσο επώδυνο και να ήταν για την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η μη επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος θα ήταν πολύ πιο επώδυνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας σήμερα την κατάθεσή του ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής, ο Κίκης Καζαμίας διαφώνησε με τη δήλωση του επίσης πρώην υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή, ότι ούτε το κράτος ούτε η Κεντρική Τράπεζα είχαν συνειδητοποιήσει τις ζημιές που θα προκαλούσε η απομείωση των ελληνικών ομολόγων.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε λάβει οποιαδήποτε συμβουλή από εμπειρογνώμονες αναφορικά με την απομείωση των ελληνικών ομολόγων, ο κ. Καζαμίας είπε ότι τελούσε σε άγνοια για ένα τέτοιο γεγονός.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Όλι Ρεν ότι η Κύπρος άργησε πολύ να λάβει μέτρα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινωθεί δραματικά, ανέφερε ότι εκ των υστέρων ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, παρουσίασε επιστολή που του απέστειλε ο Όλι Ρεν στις 11/1/2012, στην οποία εξέφραζε την ικανοποίησή του από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και του γνωστοποιούσε ότι η Κύπρος βγήκε από τη λίστα των πέντε χωρών που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης