Το θέμα των κόκκινων δανείων, το Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών και την εφαρμογή του κυπριακού μοντέλου έθεσε στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΚΤ να τοποθετηθεί στο ζήτημα της δημιουργίας Κρατικού Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών προκειμένου να μη χάσουν οι φτωχοποιημένοι Έλληνες δανειολήπτες τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι «όσοι δανειολήπτες έχουν προβλήματα φτώχειας θα πρέπει να βοηθηθούν και το ζήτημα των κόκκινων δανείων να αντιμετωπιστεί με κοινωνική ευαισθησία και με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς όμως να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα». Επίσης, δεν απέκλεισε τόσο τη δημιουργία Κρατικού Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών, αρκεί να είναι συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, όσο και την εφαρμογή του γνωστού κυπριακού μοντέλου αγοράς των δανείων από τους ίδιους τους δανειολήπτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης