Ανοίγει ο δρόμος για την εξόφληση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που παρείχε η ΔΕΗ κατά την περίοδο 2007 – 2011, με διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Πρόκειται για ποσό της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ (σύμφωνα και με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), το οποίο θα αποδοθεί με διαδικασίες – εξπρές στη ΔΕΗ.

Η απόδοση των οφειλομένων στη ΔΕΗ από την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας αποτελεί πολυετή εκκρεμότητα που διευθετείται τώρα και περιλαμβάνεται στο «πακέτο» ενίσχυσης της ρευστότητας της επιχείρησης. Σύμφωνα με τη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, το οφειλόμενο ποσό θα καθοριστεί με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας εντός 10 ημερών από την ψήφισή της και θα αποδοθεί άμεσα, χωρίς άλλη διαδικασία, στη ΔΕΗ από τον διαχειριστή του λογαριασμού που είναι ο ΔΕΔΔΗΕ. Το κόστος θα καλυφθεί τελικά από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα πιστώσει τη δαπάνη στον λογαριασμό των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στις ΥΚΩ περιλαμβάνεται κυρίως το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών (όπου το κόστος ηλεκτροπαραγωγής είναι υψηλότερο λόγω χρήσης ντίζελ και μαζούτ στις τοπικές μονάδες), καθώς και οι εκπτώσεις στα τιμολόγια ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης