Περικοπές που θα κυμαίνονται από 10 έως 30% θα υποστούν τα εφάπαξ τα οποία χορηγούν τουλάχιστον 24 ασφαλιστικά ταμεία.

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην αύξηση των εισφορών προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των ταμείων εφάπαξ-πρόνοιας, σε συνδυασμό με την υποχρέωση για ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και παροχών, καθιστούν μονόδρομο το νέο «ψαλίδι» στο εφάπαξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη τα πρώτα μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση δόθηκαν στον κύκλο επαφών που είχε, την Τετάρτη, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενώ η νέα περικοπή στο εφάπαξ μοιάζει δεδομένη επιλογή και για τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, σε μια προσπάθεια μείωσης των δημοσίων δαπανών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, τουλάχιστον 24 φορείς χορηγούν εφάπαξ μεγαλύτερα από 2% έως και 83% σε σχέση με τις καταβαλλόμενες εισφορές. Τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, εταιρειών τσιμέντων, υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και απασχολούμενων στα Μ.Μ.Ε. αναμένεται να είναι ορισμένα από αυτά στα οποία θα πέσει… «ψαλίδι» στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης