Με στόχο τον «καθαρισμό» των τραπεζών που βρίσκονται «στο κόκκινο», την Παρασκευή η Ισπανία παρουσιάζει νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για την απομάκρυνση των τοξικών παγίων real estate από τον ισολογισμό τους, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές έχουν υποχρεώσει ήδη τις ισπανικές τράπεζες να βάλουν στην άκρη ένα μεγάλο μέρος των κερδών τους, για να καλύψουν πιθανές ζημιές από δάνεια προς εργολάβους και κατασχεθείσες ιδιοκτησίες.

Ο διαχωρισμός των τοξικών παγίων θεωρείται κίνηση-κλειδί για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ισπανικού τραπεζικού κλάδου και τον καθησυχασμό των επενδυτών. Οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της ισπανικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού της κλάδου έχουν ωθήσει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας εξετάζουν επίσης έναν πρόγραμμα εξυγίανσης για την τράπεζα Bankia και τη μητρική της BancoFinancieroydeAhorros.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία θεωρείται μία από τις πιο αδύναμες τράπεζες της Ισπανίας, που πρόσφατα προέβη σε απομειώσεις 2,75 δισ. ευρώ λόγω της μείωσης της αξίας των συμμετοχών της σε real estate.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης