Υποστήριξη στην Ελλάδα μπορεί μόνο να δοθεί εάν συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έχουν γίνει, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jens Weidmann, απορρίπτοντας την ιδέα της ελάφρυνσης χρέους για την Αθήνα ως «αντιπαραγωγική».

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δηλώσεις του κ. Weidmann προσθέτουν περαιτέρω στην πίεση στην Ελλάδα, η οποία ξεμένει από χρόνο για να καταλήξει σε μία νέα συμφωνία διάσωσης με τους ευρωπαίους εταίρους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρειάζεται υποστήριξη, αλλά η υποστήριξη μπορεί να δοθεί μόνο εάν οι συμφωνίες που έγιναν τηρηθούν» αναφέρεται σε κείμενο ομιλίας του στο Λονδίνο.

Ο Weidmann που είναι επίσης και ο πρόεδρος της ισχυρής Bundesbank της Γερμανίας, πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι η αναλογία χρέους της Ελλάδας είναι υψηλή, η μέση ωρίμανση του χρέους της είναι αρκετά μεγάλη και το μέσο επιτόκιο αρκετά χαμηλό.

«Ως εκ τούτου, η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους δεν θα αλλάξει πραγματικά την κατάσταση ρευστότητας της Ελλάδας κατά πολύ. Αλλά οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση των συμφωνημένων στόχων θα είναι αντιπαραγωγική στις προσπάθειες ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών στη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χ.Μ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης