«Να μην προτείνεται στην Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, 16:22
«Να μην προτείνεται στην Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ»
Οι πολιτικοί και οικονομικοί αξιωματούχοι δεν πρέπει να περιγράφουν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μια «επικίνδυνη οδό», αλλά αντίθετα να ομιλούν για τα μέσα εξόδου από την κρίση, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία.

«Αυτό που λέμε είναι "μην στέλνετε στην Ελλάδα σήματα για το πώς να βγει από το ευρώ, αλλά ας της απευθύνουμε μάλλον μηνύματα για το πώς να βγει από την κρίση της"», δήλωσε ο Γκουρία στο Παρίσι στη διάρκεια ενός φόρουμ του ΟΟΣΑ.

Ο γενικός γραμματέας του κλαμπ των πλούσιων χωρών ζήτησε να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα «να συνεχίσει να στηρίζεται στις πολλές και δύσκολες προσαρμογές που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα».

Για τον Γκουρία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε ως αποτέλεσμα να «χαθούν» όλα αυτά που επενδύθηκαν για να στηριχθεί αυτή η χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες. «Επιπλέον δεν είμαστε αληθινά ικανοί να μετρήσουμε αντικειμενικά τι θα συνέβαινε αν πηγαίναμε προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Κατά κάποιον τρόπο, είναι η λύση της ευκολίας, αλλά από μια άλλη πλευρά, είναι η πιο επικίνδυνη και η λιγότερο γνωστή», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, 16:22