Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση της αξιολόγησης των τίτλων των των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s προχώρησε σε υποβάθμιση της αξιολόγησης των τίτλων των των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς σε C, από Caa3 και Ca αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διατήρησε την αξιολόγηση Caa3 για τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις των εν λόγω τραπεζών, καθώς και για την Τράπεζα Αττικής. Η υποβάθμιση ολοκληρώνει την αξιολόγηση των τραπεζών που ξεκίνησε τον Ιούλιο.

Η υποβάθμιση αντανακλά κυρίως την προσδοκία της Moody’s ότι θα υπάρξει bail in τόσο για τους ομολογιούχους κύριας εξασφάλισης όσο και για τους ομολογιούχους μειωμένης εξασφάλισης, στο πλαίσιο της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η επιδείνωση των πιστωτικών συνθηκών λόγω και της επιβολής των capital controls, σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση στην οικονομική δραστηριότητα που αναμένεται να διατηρηθεί και το 2016, ασκεί πιέσεις στην ποιότητα ενεργητικού των τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης