Η ακυβερνησία που προέκυψε μετά τις τελευταίες εκλογές εντείνει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, επισημαίνει σε έκθεση της η Moody’s Investors Service.

Το αποτέλεσμα της κάλπης «αύξησε την πιθανότητα μιας περαιτέρω, άτακτης ελληνικής χρεοκοπίας και, τελικά, της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» σημειώνει η έκθεση του οίκου και προσθέτει ότι «μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα πολύ αρνητικό γεγονός για τις ελληνικές τράπεζες», ενώ τονίζει την αυξανόμενη ρητορική των πολιτικών υπέρ της ακύρωσης των μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την ίδια στιγμή», υπογραμμίζει η έκθεση, «οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επαναδιατυπώσει ότι η συμφωνία διάσωσης δεν είναι διαπραγματεύσιμη και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να λάβει τις δόσεις από το πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ».

Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, αναμένεται η εισαγωγή νέου νομίσματος, που θα υποτιμήσει τις αποταμιεύσεις, μαζική φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και απαγόρευση αναλήψεων καταθέσεων από την κυβέρνηση, επισημαίνει.

Ακόμη, αναμένεται να πληγεί η ικανότητα των τραπεζών να χορηγούν δάνεια, καθώς και να σταματήσει η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης