Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκε η MLS το 2014: Αύξηση 58% σε σχέση με πέρυσι σημείωσε ο κύκλος εργασιών και διαμορφώθηκε στα 14,38 εκατ. ευρώ. Αύξηση 44% παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους που ανήλθαν σε 1,68 εκατ. ευρώ το 2014 έναντι 1,17 εκατ. ευρώ το 2013. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 5,58 εκατ. ευρώ έναντι 5,57 εκατ. ευρώ το 2013. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,136 ευρώ.

Η καθαρή θέση της εταιρίας εμφανίζεται ενισχυμένη στα 21,1 εκατ. ευρώ έναντι 19,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και 2,4 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS κ. Γιάννης Καματάκης δήλωσε:

«Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μας (Making Life Simple). Τον περασμένο μήνα οι Έλληνες καταναλωτές οδήγησαν την MLS στην πρώτη θέση στην αγορά των Tablets, τόσο από άποψη τεμαχίων όσο και από άποψη τζίρου, μπροστά από Apple και Samsung. Θεωρούμε ότι είμαστε στην αρχή μιας πορείας ισχυρής ανάπτυξης και δημιουργίας νέων καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών που θα καταπλήξουν. Δημιουργούμε νέα κινητά τηλέφωνα και tablets που θα ενθουσιάσουν ενώ ετοιμάζουμε μια νέα μεγάλη κατηγορία την οποία ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στην αγορά. Στοχεύουμε το 2015 να είναι η καλύτερη χρονιά στην εικοσιπενταετή ιστορία της εταιρίας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης