«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια και ισχυρές επιχειρήσεις, ούτε αρκεί μια οριακά θετική μεταβολή ΑΕΠ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «οικονομία που έχει συρρικνωθεί κατά 25%, χρειάζεται ικανούς ρυθμούς ανάπτυξης για αρκετά χρόνια», συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με προ κρίσης μοντέλο ανάπτυξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ανέφερε ότι «το ζητούμενο για τη χώρα είναι να δημιουργήσει περισσότερο εθνικό πλούτο, με ένα νέο εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο, στηριγμένο στις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα».

Όλα αυτά πρόσθεσε, «χρειάζονται ένα άλλο θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον, και μια οικονομία που να εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, καθώς και συνθήκες που να επιτρέπουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα, προστιθέμενης αξίας».

Ο Κ. Μίχαλος είπε ακόμη ότι «πρέπει να προσελκύσουμε σημαντικά κεφάλαια και επενδύσεις τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό», ενώ πρόσθεσε, ότι «είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης