«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προβεί στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η Ζάκυνθος από τον μεγάλο σεισμό», επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Όπως τονίζει ο κ. Μίχαλος, μετά από επικοινωνία που είχε η ΚΕΕ με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου του νησιού, Φώτη Κόττη, πληροφορήθηκε για τη δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις του νησιού από το σεισμό, αλλά και κατ’ επέκταση για το σοβαρό πλήγμα που επέφερε αυτός στην πραγματική οικονομία από τις μαζικές αποχωρήσεις τουριστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται επιτακτική η άμεση λήψη μέτρων με στόχο τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων και ζητείται η άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων σε όσους κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής έχουν υποστεί ζημιές, καθώς, επίσης, και στην παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων μηνός Οκτωβρίου, μέχρι ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και μπορέσουν όλοι να επιστρέψουν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης