Εκ νέου μείωση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% μέσα στο 2013, με παράλληλη επανενεργοποίηση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού την ερχόμενη χρονιά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, I. Βρούτσης, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ).

Συνολικά το ποσοστό φθάνει στο 5%, λαμβάνοντας υπόψιν τη σχετική ανακοίνωση που είχε κάνει την περασμένη Παρασκευή για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1% στο ΙΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ι. Βρούτσης εξήγησε ότι οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στις προσπάθειες του υπουργείου για την άμεση μείωση του μη μισθολογικού κόστους και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Επιπλέον, υποστήριξε ότι θα μειωθεί και το γραφειοκρατικό κόστος, μέσα από την κατάργηση της αυτοπρόσωπης παρουσίας των εργοδοτών στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπου η ηλεκτρονική διασύνδεση των επιχειρήσεων με τους οργανισμούς θα είναι υποχρεωτική από τον Μάρτιο του 2013, ενώ η προαιρετική εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης