Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία παρουσίασαν μείωση της τάξης του 26% κατά τον περασμένο Μάρτιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011.Τον περασμένο Φεβρουάριο, η πτώση ήταν της τάξης του 18,9%.

Όπως τονίζουν οι παρατηρητές, πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις από το 1982 και μέχρι σήμερα, καθώς το πρώτο τρίμηνο του κάθε έτους θεωρείται παραδοσιακά η καλύτερη περίοδος για τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά, πάντα, τον περασμένο Μάρτιο, οι πωλήσεις της Fiat Group Automobiles, μειώθηκαν κατά 35,6%, ενώ τον Φλεβάρη η πτώση ήταν του 28, 31%.

Από την Fiat κάνουν γνωστό ότι μέρος της αρνητικής αυτής επίδοσης οφείλεται στην παρατεταμένη απεργία των οδηγών φορτηγών που παραδίδουν τα αυτοκίνητα στα διάφορα σημεία πώλησης.

“Παρά ταύτα-τονίζει η αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνο-τα δυο μοντέλα που βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων, είναι πάντα της Fiat, αφού πρόκειται για το Panda και το Punto”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι υπεύθυνοι των σαλονιών αυτοκινήτων, όμως, καταγγέλλουν ότι η κατάσταση είναι, πλέον, οριακή και υπογραμμίζουν: “με χαρά ακούσαμε ότι ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, δήλωσε, από την Ασία, ότι η οικονομική κρίση της Ευρωζώνης ξεπεράστηκε.

Περιμένουμε, λοιπόν, να γίνει αισθητό, το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, και στην Ιταλία, όπου, προς το παρόν, ζούμε την χειρότερη φάση από τότε που εφευρέθηκε το αυτοκίνητο και όλοι μένουν αδρανείς”.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι στην Ιταλία, ο τομέας της παραγωγής και πώλησης αυτοκινήτων, συμβάλλει στην παραγωγή του 11,6% του ΑΕΠ και απασχολεί, συνολικά, 1.200.00 άτομα.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης