Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα ασιατικά ταμπλό στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τον ιαπωνικό Nikkei να τερματίζει το 11ήμερο ανοδικό σερί παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο.

Ειδικότερα, ο Nikkei υποχώρησε κατά 0,44% έπειτα από 11 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά 0,4% τον Νοέμβριο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση 8,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κίνα ήπια πτωτικά (κατά 0,16%) κινείται ο Shanghai Composite, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες γύρω από το ενδεχόμενο επιδείνωσης των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας.

Στις υπόλοιπες αγορές, μικρές απώλειες της τάξεως του 0,19% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ 0,94% χάνει το χρηματιστήριο της Ταϊβάν. Σε καθοδική τροχιά και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ που υποχωρεί κατά 0,64%, ενώ αντίθετα ανοδικά με κέρδη 0,39% κινείται ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Τέλος, στην Αυστραλία, ο ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,53%, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε έλλειμμα 36,5 δις δολαρίων ή 2,1% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης