Χρειάστηκαν να περάσουν 60 ολόκληρα χρόνια για να μπορούν πλέον οι κάτοικοι της Μιανμάρ να απολαμβάνουν ένα δροσερό ποτήρι με Coca-Cola.

Οι διοικούντες τον αμερικανικό κολοσσό ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τις εμπορικές τους δραστηριότητες στην ασιατική χώρα, ακολουθώντας σχετική απόφαση των Η.Π.Α. για μερική άρση των σκληρών οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί, ύστερα από το πραξικόπημα του 1990. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, μόλις το αμερικανικό Κογκρέσο ανάψει το «πράσινο φως», τότε θα αρχίσει εκ νέου τις πωλήσεις αναψυκτικών στη Μιανμάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, η μεταβατική κυβέρνηση του προέδρου, Thein Sein, έχει προχωρήσει σε σειρά μεταρρυθμίσεων στην προσπάθεια που κάνει για να βγει η χώρα από τη διεθνή απομόνωση.

Πλέον, μόνο δύο χώρες παραμένουν αποκλεισμένες από τις εμπορικές της δραστηριότητες. Στην Κούβα, η αμερικανική εταιρεία είχε διακόψει τις εργασίες της λίγο μετά την Επανάσταση, ενώ στη Β. Κορέα δεν έχει δραστηριοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης:
Αυστραλία: Άρση των κυρώσεων κατά της Μιανμάρ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, 05:40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης