Μέχρι και σήμερα οι διορθώσεις για το τέλος ακινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, 10:16
Μέχρι και σήμερα οι διορθώσεις για το τέλος ακινήτων
Οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. θα μπορούν να προσέρχονται και σήμερα, Παρασκευή, στους αρμόδιους δήμους για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Αν και η προθεσμία για τη διόρθωση των λαθών του τέλους ακινήτων εκπνέει σήμερα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εξαίρεσης από το τέλος, καθώς τέτοια προθεσμία δεν έχει τεθεί.

Οι καταστάσεις όλων όσων έχουν ζητήσει, είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ηλεκτρονικά είτε από τις Δ.Ο.Υ., εξαίρεση, μείωση ή ρύθμιση σε σχέση με το ειδικό τέλος έχουν διαβιβαστεί στη Δ.Ε.Η. και σε κανέναν που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις αυτές δεν πρόκειται να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, έως ότου αποφανθούν, όπως προβλέπει ο νόμος, τα αρμόδια όργανα.

Ήδη έχουν υποβληθεί προς τις Δ.Ο.Υ. ή τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών 50.000 αιτήσεις εξαίρεσης από το χαράτσι. Οι αποφάσεις αυτές των προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ., εφόσον υπάρχουν αντιρρήσεις του ενδιαφερομένου, θα εξετάζονται σε δεύτερο βαθμό από τριμελείς επιτροπές υψηλόβαθμων στελεχών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Τέλος, σημειώνεται πως ο νόμος δίνει και τη δυνατότητα στους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. να αναστέλλουν την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, 10:39