Συστημένη επιστολή θα αποστέλλουν οι φορολογικές αρχές στους φορολογούμενους στην περίπτωση έκδοσης εντολής ελέγχου, προκειμένου να ειδοποιούνται έγκαιρα και να μην υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τις υποθέσεις που αφορά ο έλεγχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο της γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, προκειμένου ναΟ ελεγχόμενος φορολογούμενος να λαμβάνει άμεσα γνώση για την έκδοση εντολής ελέγχου με τη λήψη συστημένης επιστολής αντιμετωπισθεί το φαινόμενο να υποβάλλονται τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου, η οποία ωστόσο δεν κοινοποιείται άμεσα στον ελεγχόμενο. Και αυτό καθώς με βάση τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η υποβολή τέτοιων δηλώσεων μετά την έκδοση εντολής ελέγχου των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις σήμερα ο φορολογούμενος δεν λαμβάνει γνώση της εντολής ελέγχου άμεσα με την έκδοσή της αλλά με την έναρξη του ελέγχου και έτσι στο διάστημα που μεσολαβεί έχει υποβάλει εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, για τη φορολογική περίοδο που αφορά ο φορολογικός έλεγχος.

Προκειμένου να αποκλειστεί στο μέλλον το φαινόμενο αυτό, θα πρέπει ο ελεγχόμενος φορολογούμενος να λαμβάνει άμεσα γνώση για την έκδοση εντολής ελέγχου με τη λήψη συστημένης επιστολής από τις φορολογικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης