Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται προ του κινδύνου να χάσει μέχρι και 470 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) 2014-2020.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», εν όψει αυτού του κινδύνου, ο πρόεδρος Χριστόφιας έστειλε επιστολές προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, όσο και προς τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας να αναγνωριστούν οι ιδιαιτερότητες της Κύπρου ως νησιωτικής χώρας, απομακρυσμένης από το κέντρο της Ευρώπης, επικαλούμενος μάλιστα το άρθρο 174 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με βάση τις προτάσεις που έχει υποβάλει η Κομισιόν για το ΠΔΠ 2014-2020, τα κονδύλια που θα λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία από τα Ταμεία της Πολιτικής Συνοχής ανέρχονται μόλις σε 170 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 640 εκατ. ευρώ που είχε λάβει την περίοδο 2007-2013.

Το θέμα του ΠΔΠ αναμένεται να συζητηθεί αύριο στις Βρυξέλλες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, στη βάση του αναθεωρημένου διαπραγματευτικού πλαισίου, που υπέβαλε η Κυπριακή Προεδρία για τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, 2014-2020.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης