Το «νέο κόλπο» των φοροφυγάδων είναι η επέμβαση στη φορολογική ταμειακή μηχανή με τρόπο ώστε να εμφανίζει μειωμένο το τελικό ποσό του ημερήσιου τζίρου, ενώ το κατάστημα έχει κόψει κανονικά όλες τις αποδείξεις. Έτσι αποδίδει λιγότερο ΦΠΑ, ενώ κατά τον έλεγχο εμφανίζεται να κόβει αποδείξεις.

Το καλοκαιρινό σαφάρι των εφοριακών από το περασμένο Σαββατοκύριακο στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των σαρωτικών ελέγχων, επιβεβαιώνει ότι τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής καλά κρατούν .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξενοδοχεία, εστίαση και μπάρ συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής που συντελείται κυρίως με την μη έκδοση αποδείξεων. Ενδεικτικό είναι ότι σε 63 ελέγχους που διενεργήθηκαν τις ημέρες αυτές στο Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκαν 33 παραβάσεις και 39 παραβάτες – ποσοστό παραβατικότητας που υπερβαίνει το 50%.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων των κατά τόπους ΔΟΥ, ενώ αναμένεται να προσλάβουν μαζικότερο χαρακτήρα τις επόμενες ημέρες. Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ετοιμάζει υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπονται οι διαδικασίες και ο τρόπος των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και για το καλοκαίρι, με στόχο τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και την απόδοση του ΦΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης