Μ. Σουλτς: «Να μην υποτιμήσουμε τον κίνδυνο επέκτασης της ελληνικής κρίσης»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, 17:31
Μ. Σουλτς: «Να μην υποτιμήσουμε τον κίνδυνο επέκτασης της ελληνικής κρίσης»
Τους λόγους που τον οδήγησαν, από την αρχή της θητείας του, να επισκεφτεί την Ελλάδα, εξηγεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique».

Κι αυτοί οι λόγοι είναι τρεις, αναφέρει ο Μ Σουλτς: «Είμαι Γερμανός βουλευτής, αντιπροσωπεύω την Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον κίνδυνο επέκτασης της ελληνικής ύφεσης. Υπάρχει κίνδυνος να πολλαπλασιαστούν στην Ευρώπη οι παρεκτροπές που γνωρίσαμε σε αυτή τη χώρα».

Σε ερώτηση αν χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Σύμφωνου, όπως επιθυμεί ο σοσιαλιστής υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ, απαντά: «Έχει δίκιο λέγοντας ότι η δημοσιονομική λιτότητα είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί. Στην Ευρώπη, επιμένουμε πολύ στη λιτότητα, με κίνδυνο να δημιουργήσουμε μία γενική δυσαρέσκεια του πληθυσμού, που απειλεί την ευρωπαϊκή ιδέα. Το να προσθέσουμε στη λιτότητα, δεσμευτικά μέτρα υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης, μου φαίνεται λογική πρόταση».

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, 17:38