Εκπνέει σήμερα η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους πολίτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Περισσότερες από 850.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Περίπου 5 δισ. ευρώ έχουν υπαχθεί στο συγκεκριμένο καθεστώς, με 410 εκατ. ευρώ να έχουν μπει ήδη στον κρατικό κορβανά.

Στο 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου εισπράχθηκαν 571 εκατ. ευρώ μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων από τα νέα ληξιπρόθεσμα (αυτά που δημιουργήθηκαν εντός του 2015) και 870 εκατ. ευρώ από τα παλαιά, ενώ διαγράφηκαν ως ανεπίδεκτα είσπραξης χρέη ύψους 300 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρχονται κατασχέσεις

Από την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθούν εκ νέου τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ήτοι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΓΓΔΕ έχουν προειδοποιήσει ήδη από τα μέσα Μαΐου ότι με τη λήξη της ρύθμισης των 100 δόσεων θα εκκινήσουν έλεγχοι που θα επικεντρωθούν στους μεγαλοοφειλέτες.

Είναι ενδεικτικό πως σε σύνολο 6.500 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ στη ρύθμιση υπάχθηκαν μόλις οι 200.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης