Το πρόσωπο που θα αναλάβει το τιμόνι του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα βρέθηκε, μεταδίδει η «Le Figaro»: πρόκειται για τον Ζακ Λε Παπ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα.

Στο πλούσιο βιογραφικό του αναφέρεται ότι ο Λε Παπ έχει διατελέσει στέλεχος μεγάλων αεροπορικών εταιρειών και έμπειρος τεχνοκράτης στο πλευρό μελών της γαλλικής κυβέρνησηςΗ ίδια πηγή ενημερώνει ακόμη πως πρόκειται για έμπειρο τεχνοκράτη, λάτρη των τεχνών και της όπερας, ο οποίος είχε διατελέσει στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ, όταν η τελευταία ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα του Λε Παπ είχε τεθεί επί τάπητος στη διάρκεια της συζήτησης για τον τεχνοκράτη που πρόκειται να τοποθετηθεί επικεφαλής του υπερταμείου. Αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.

Ο σχετικός νόμος για την επιλογή του επικεφαλής του συμβουλίου αναφέρει πως αυτός ορίζεται από τους θεσμούς. Ωστόσο, τηρείται το δικαίωμα βέτο από ελληνικής πλευράς. Έτσι κρίθηκε πως ένας Γάλλος τεχνοκράτης θα μπορούσε να αποτελέσει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές, εν αντιθέσει για παράδειγμα με έναν Γερμανό ή Ολλανδό.

To δημοσίευμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις υπουργείων

Στο πλούσιο βιογραφικό του αναφέρεται ότι ο Λε Παπ έχει διατελέσει στέλεχος μεγάλων αεροπορικών εταιρειών (KLM – Air France) και έμπειρος τεχνοκράτης στο πλευρό μελών της γαλλικής κυβέρνησης.

Tην περίοδο Ιουλίου 2011 – Αυγούστου 2013 είχε τοποθετηθεί στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Οικονομικών στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ νωρίτερα (Ιανουάριος 2006 – Μάιος 2007) υπήρξε σύμβουλος του υπουργού (Thierry Breton) για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στο πλευρό της Λαγκάρντ βρισκόταν επί μία τετραετία (Ιούλιος 2007-Ιούλιος 2011), ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου της.

Ανάλογα πόστα σε υπουργεία (Οικονομικών, Δικαιοσύνης) αλλά και στο Γαλλικό Θησαυροφυλάκιο έχει αναλάβει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Το προφίλ του Ζακ Λε Παπ στον ιστότοπο Linkedin:

Σύμφωνα με τις πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, τίποτε δεν έχει κλειδώσει και η διαδικασία της συζήτησης για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου και της αξιολόγησης των προτάσεων συνεχίζεται. «Η καταληκτική απόφαση θα ανακοινωθεί».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης