Τουλάχιστον τρεις επενδυτικοί οίκοι που έχουν στην κατοχή τους μεγάλα ηλεκτρικά δίκτυα σε Ευρώπη και τρίτες χώρες, περιλαμβάνονται κατά τις πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

Κατ αρχήν ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν εκφράσει περί τους δέκα επενδυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά απόψε δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία εγκρίθηκε νωρίτερα από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Σύμφωνα με την πρόσκληση οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει την τελευταία τριετία να έχουν ισολογισμό τουλάχιστο 750 εκατ. ευρώ ή κεφάλαια 3,75 δισεκ. ευρώ αν πρόκειται για funds.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 29 Ιανουαρίου. Οι επενδυτές που θα περάσουν από το στάδιο της προεπιλογής θα μπουν στη διαδικασία της λεπτομερούς ενημέρωσης για τα λειτουργικά, οικονομικά δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ και των δεσμευτικών προσφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι 100 % θυγατρική της ΔΕΗ, λειτουργεί δίκτυο μήκους 240.000 χιλιομέτρων και εξυπηρετεί 7,6 εκατ. πελάτες.

Προς πώληση διατίθεται το 49 % των μετοχών ενώ πριν τη μεταβίβαση η ΔΕΗ θα εισφέρει στον ΔΕΔΔΗΕ την κυριότητα του δικτύου μαζί με τις υποχρεώσεις που συνδέονται με αυτό. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες ο μέτοχος μειοψηφίας θα έχει αυξημένα δικαιώματα, τα οποία θα προσδιορίζονται στην συμφωνία μετόχων που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών στη λήξη της διαδικασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης