Τη σημαντική συνεισφορά της ελληνικής ξενοδοχίας στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύει σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης. Με αφορμή πρόσφατης μελέτης του ΙΤΕΠ, ο κ. Τσακίρης σημείωσε ότι τα τουριστικά έσοδα στην ελληνική οικονομία σε ποσοστό 55% προέρχονται από πελάτες των ελληνικών ξενοδοχείων.

Εστιάζοντας δε, στα ελληνικά ξενοδοχεία, ο κ. Τσακίρης ανάφερε ότι το 80% των ελληνικών ξενοδοχείων είναι κάτω των 50 δωματίων υπογραμμίζοντας ότι “είναι μύθος ότι το ελληνικό ξενοδοχείο είναι το μεγάλο”. Αντίθετα η πραγματική εικόνα λέει ότι η πλειονότητα αποτελείται από οικογενειακές επιχειρήσεις που μοχθούν για τις επιχειρήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των απασχολουμένων στα ξενοδοχεία, αυτός είναι περίπου στις 150.000, με το 57% να είναι γυναίκες, σημείωσε ο κ. Τσακίρης. Πρωταθλήτρια περιοχή στον κλάδο της ξενοδοχίας αναδεικνύεται η περιοχή του Νοτίου Αιγαίου με 2.070 ξενοδοχεία με 100.000 κρεβάτια αλλά και 35.000 εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή το ΞΕΕ υλοποιεί δράσεις που στοχεύουν στη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας με τα ξενοδοχεία. Ήδη σε αυτό το πλαίσιο τρέχει το πρόγραμμα ελληνικό πρωινό που 900 ξενοδοχεία έχουν συμβληθεί με αυτή τη δράση, ενώ ο στόχος είναι να εισαχθούν σε αυτό το πρόγραμμα και άλλες μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης