Μειώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων για οικόπεδα και αγροτεμάχια, έως και 96%, αναμένεται να φέρουν οι διορθώσεις στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο Οικονομικών, μετά το φιάσκο που δημιουργήθηκε με τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Έθνος», η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε γενναίες διορθώσεις σε τουλάχιστον 396 περιοχές όλης της χώρας, επαναφέροντας τις αντικειμενικές αξίες στα επίπεδα του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις τιμές ζώνης που ίσχυσαν για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει σε κάποιες περιπτώσεις μείωση φόρου έως και 96% για οικόπεδα και αγροτεμάχια στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις αναμένεται να τις έχουν όσοι διαθέτουν μεγάλες εκτάσεις, καθώς με βάση τους υπολογισμούς δεν θα καταβάλουνούτε ένα ευρώ συμπληρωματικό φόρο, αφού με την εκκαθάριση που τελικά αποσύρθηκε πλήρωναν και συμπληρωματικό φόρο πέραν του κύριου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επικαλείται η εφημερίδα είναι ότι για ένα στρέμμα στην Ήπειρο εντός ορεινού οικισμού το ποσό του φόρου θα πέσει στα 6 ευρώ αντί των 150 ευρώ, ενώ για ένα στρέμμα σε απομακρυσμένο οικισμό του Νομού Αχαΐας ο φόρος θα είναι 23 ευρώ έναντι 200 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε ποιες είναι οι εν λόγω περιοχές:




Διαβάστε επίσης: ΕΝΦΙΑ: Νέα εκκαθαριστικά το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014, 11:47

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης