Κορκίδης, Φέσσας, Μίχαλος, Καββαθάς και Ανδρεάδης ζητούν παραμονή στο ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015, 16:04
Κορκίδης, Φέσσας, Μίχαλος, Καββαθάς και Ανδρεάδης ζητούν παραμονή στο ευρώ
Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία πέντε χρόνια, ζητούν πέντε από τα σημαντικότερους παραγωγικούς φορείς της ελληνικής οικονομίας.

Με κοινή επιστολή τους ζητούν από την κυβέρνηση να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Ελλάδας υποστηρίζουμε την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Κανένα άλλο σενάριο ή σχέδιο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της πατρίδας μας.

Ήδη χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, στη βιομηχανία, στη βιοτεχνία, στον τουρισμό, σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες, στις υπηρεσίες, βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας εξαιτίας των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. Αν δεν αποκατασταθεί επειγόντως η οικονομική δραστηριότητα με αύξηση της ρευστότητας, η έκρηξη της ανεργίας θα είναι δραματική και οι θυσίες που έκανε για μια εξαετία ο ελληνικός λαός, θα πάνε χαμένες. Κάθε μέρα που περνά, ο λογαριασμός που θα σηκώσουν στις πλάτες τους οι Έλληνες πολίτες, μεγαλώνει.

Την ύστατη ώρα, κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό και στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τιμήσουν στην πράξη τη δέσμευσή τους για παραμονή της χώρας στο ευρώ. Οι επιχειρήσεις της χώρας είναι έτοιμες να στηρίξουν και να συμμετάσχουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για να σταθεί όρθια η χώρα μέσα στην ευρωζώνη. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας με εθνική ομοψυχία, κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος ΕΣΕΕ

Θεόδωρος Φέσσας Πρόεδρος ΣΕΒ

Κωνσταντίνος Μίχαλος Πρόεδρος ΚΕΕΕ

Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

Ανδρέας Ανδρεάδης Πρόεδρος ΣΕΤΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015, 16:08