Δύο έργα με… άρωμα Ελλάδας θα χρηματοδοτηθούν από την Κομισιόν, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «Επιτάχυνση της Καινοτομίας».

Συνολικά, 16 έργα σε όλη την Ευρώπη θα χρηματοδοτηθούν από την Κομισιόν, με κάθε έργο να λαμβάνει έως και 3 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 35,6 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των προγραμμάτων διακρίνονται και δύο ελληνικά. Στο έργο REMOSIS, που αφορά την ανάπτυξη ενός καινοτόμου «έξυπνου» σταθμού συλλογής δεδομένων για την εξ αποστάσεως καταμέτρηση και ταυτοποίηση των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες, συμμετέχει το ΤΕΙ Κρήτης.

Το δεύτερο έργο είναι το SafeSt, το οποίο φορά στην αδιάλειπτη παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας των υπέργειων δεξαμενών. Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Innora.

Σημειώνεται ότι η πιλοτική δράση «Επιτάχυνση της Καινοτομίας» προωθεί δραστηριότητες καινοτομίας που προσεγγίζουν την αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα επενδυτικά σχέδια καλύπτουν τομείς από την ανάπτυξη πολύ ελαφρών και ασφαλέστερων ελικοπτέρων μέχρι μια ευφυή βελόνα ιχνηλάτησης και παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ρωγμάτωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης