Το ψωμί και το γάλα βρίσκονται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης για το επόμενο χρονικό διάστημα, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο να προαναγγέλλει την Τετάρτη πως από την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά για το εάν τα αρτοποιεία εφαρμόζουν τη διάταξη για την υποχρεωτική πώληση του ψωμιού με το ζύγι.

«Κάλεσα την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος και έστειλε μήνυμα σε όλους τους αρτοποιούς Ελλάδος ότι το ψωμί θα ζυγίζεται, θα αναγράφεται η τιμή, αλλιώς θα έχουν κυρώσεις» ανέφερε ο κ. Γιακουμάτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στις τιμές του γάλακτος, οι οποίες παραμένουν υψηλές παρά τη νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε, με το Υπουργείο Ανάπτυξης να προγραμματίζει συναντήσεις με εκπροσώπους της γαλακτοβιομηχανίας και των αλυσίδων σουπερμάρκετ. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται είναι η μείωση του κόστους ενέργειας για τους παραγωγούς, η καθιέρωση εκπτωτικών προσφορών για το γάλα που εγγίζει η ημερομηνία λήξης του έτσι ώστε να μειωθούν οι επιστροφές ληγμένων και η μείωση του ΦΠΑ του συγκεκριμένου προϊόντος στον κατώτατο συντελεστή (από 13% που ισχύει σήμερα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης