Περισσότερες κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις (SOE) θα υιοθετήσουν ένα μεικτό ιδιοκτησιακό καθεστώς, σύμφωνα με αξιωματούχο του Οργανισμού για την Κρατική Περιουσία.

«Μία σειρά κεντρικά και τοπικά ελεγχόμενων SOEs, με ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, θα επιλεγούν για να ενισχύσουν τη συνεχιζόμενη μεταρρύθμιση του μεικτού ιδιοκτησιακού καθεστώτος», δήλωσε ο Γουένγκ Τζιεμίνγκ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας του Κρατικού Συμβουλίου «SASAC) στην εφημερίδα China Daily.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση όχι μόνο θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή μη κρατικών κεφαλαίων στη μεταρρύθμιση των SOE, αλλά στηρίζει επίσης την ανάπτυξη ιδιωτικών επιχειρήσεων με πόρους των SOE», πρόσθεσε.

Από το 2013 έως το 2017, ο ιδιωτικός τομέας επένδυσε 1,1 τρισ. γιουάν (περίπου 158 δισ. δολάρια) και 500 δισ. γιουάν, αντίστοιχα, για συμμετοχή στο μεικτό ιδιοκτησιακό καθεστώς κεντρικών και περιφερειακών SOEs, σύμφωνα με τη SASAC.

Από το 2016, η Κίνα έχει επιλέξει 50 SOEs σε τρεις ομάδες για να προωθήσει την πιλοτική μεταρρύθμιση σε τομείς, όπως της ενέργειας, της πολιτικής αεροπορίας, των τηλεπικοινωνιών και της άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κίνα ενέκρινε τώρα σχέδια μεικτού ιδιοκτησιακού καθεστώτος 23 SOEs στην τρίτη ομάδα και σχέδια άλλων 8 SOEs στην ίδια ομάδα αναμένεται να εγκριθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης