Κερέ: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος είναι ένας πόλεμος νομισμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, 02:45
Κερέ: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος είναι ένας πόλεμος νομισμάτων
Οι προσπάθειες να τεθούν στο στόχαστρο οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δημιουργούν τον κίνδυνο να προκληθεί ένας πόλεμος νομισμάτων, δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ότι οι συνομιλίες για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες θα πρέπει να επιστρέψουν στα όρια των παγκόσμιων φόρουμ όπως οι συνεδριάσεις της Ομάδας των 7 (G7) και των 20 (G20), καθώς ο θόρυβος που πρόσφατα δημιουργήθηκε δημοσίως δεν βοηθά.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο κόσμος είναι ένας πόλεμος νομισμάτων», δήλωσε ο Κερέ σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. «Ζούμε σε ένα κόσμο, όπου οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν αποτελούν, και δεν πρέπει να αποτελούν, στόχο για λόγους ανταγωνισμού».

«Βλέπουμε μεγάλη μεταβλητότητα να προκαλείται πρόσφατα από διαφορετικές δηλώσεις και νομίζω ότι αυτό δεν βοηθά», δήλωσε ο Κερέ. «Η μεταβλητότητα δεν βοηθά και εάν αυτό φθάσει σε ένα επίπεδο όπου θα δημιουργούσε αδικαιολόγητες επιπτώσεις για εμάς, αδικαιολόγητη σύσφιξη για τη νομισματική πολιτική, θα πρέπει να το επανεξετάσουμε».

Τα σχόλια του Κερέ έρχονται στον απόηχο δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, που τάχθηκαν υπέρ ενός πιο αδύναμου δολαρίου, οδηγώντας το αμερικανικό νόμισμα σε χαμηλό τριών ετών έναντι του ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, 02:45