Στις «νέες δυνατότητες ανάπτυξης στα πλαίσια της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Καζακστάν Ν. Ναζαρμπάγεφ, σε μήνυμά του προς του συμπατριώτες του. Θέτοντας ως βασικό στόχο την είσοδο της χώρας στις τριάντα πιο ανεπτυγμένες του κόσμο, ο κ. Ναζαρμπάγεφ ανακοίνωσε ότι εφαρμόζεται ένα Εθνικό Σχέδιο 100 συγκεκριμένων βημάτων, από τα οποία τα 60, όπως είπε, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί. «Το 2017 ξεκίνησε η τρίτη φάση εκσυγχρονισμού του Καζακστάν. Εφαρμόζεται με επιτυχία το Πρόγραμμα εκβιομηχάνισης.

Εγκρίθηκε το σύνθετο πρόγραμμα «Ψηφιακό Καζακστάν». Εκπονήθηκε το σύνθετο Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης μέχρι το 2025. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι μας παραμένουν αμετάβλητοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Καζακστάν έκανε ειδική αναφορά και στην αύξηση του ΑΕΠ στο 4% αλλά και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής (ξεπέρασε το 7%), τονίζοντας επίσης ότι το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μειώθηκε στο 4,9%.

Αναφέροντας, στη συνέχεια, τους στόχους τα επόμενα χρόνια, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως η εκβιομηχάνιση πρέπει «να γίνει η ναυαρχίδα για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών», μίλησε για «περαιτέρω ανάπτυξη του ενεργειακού δυναμικού», ενώ χαρακτήρισε «ευκαιρία για εκτίναξη της ανάπτυξης του αγροτοβιομηχανικού τομέα» τις έξυπνες τεχνολογίες. Επίσης οριοθέτησε ως σημαντικούς στόχους την αύξηση της αποτελεσματικότητας των υποδομών μεταφορών και εφοδιασμού, την εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογιών στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα δημοσίων έργων και την «επανεκκίνηση» του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Τέλος υποσχέθηκε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση καθώς και καταπολέμηση της διαφθοράς και επιβολή του νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης