Κατσέλη: Δεν θα χρειαστούν τα 25 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015, 12:19
Κατσέλη: Δεν θα χρειαστούν τα 25 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης
Αισιόδοξη ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών θα είναι σε τέτοιο βαθμό που δεν θα χρειαστούν το σύνολο των 25 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί εμφανίστηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ανέφερε πως οι κεφαλαιακές ανάγκες θα είναι, τελικά, περιορισμένες. «Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν το σύνολο των 25 δισ. ευρώ», είπε η κυρία Κατσέλη στη γερμανική εφημερίδα.

Από το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας προβλέπονται συνολικά 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίση των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. Το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί θα καθοριστεί μετά τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε γενικές γραμμές, οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς, τόνισε η πρόεδρος της ΕΕΤ. «Δεν είμαστε Ισλανδία, Ιρλανδία ή Κύπρος», είπε χαρακτηριστικά. «Καμία από τις τράπεζές μας δεν κινδυνεύει με κατάρρευση», τόνισε η κυρία Κατσέλη, εξηγώντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ιδρύματα δεν έχουν συστημικές αιτίες. Πρόκειται για εξωτερικές αναταράξεις: η ύφεση, η εκροή κεφαλαίων, η μείωση των καταθέσεων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», εξήγησε στη συνέχεια.

Τέλος, η κυρία Κατσέλη εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι του χρόνου θα αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015, 12:45