Η τιμή του πετρελαίου Brent μειώθηκε κάτω από τα 63 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009, λόγω της μόνιμης ανησυχίας για τη μεγάλη προσφορά του σε παγκόσμιο επίπεδο και τις υποτονικές προοπτικές ζήτησης.

Νωρίτερα σήμερα, το Brent υποχώρησε στα 62,75 δολάρια το βαρέλι. Στη διάρκεια της εβδομάδας, η τιμή του Brent έχει μειωθεί περίπου 9 σεντς, ενώ έχει μειωθεί 45% σε σχέση με το υψηλό επίπεδο των 115 δολαρίων το βαρέλι που σημείωσε τον Ιούνιο. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε έως τα 58,80 δολάρια, που είναι επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η International Energy Agency (IEA) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να συνεχίσουν να πιέζονται καθοδικά, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις προοπτικές για την αύξηση της ζήτησης το 2015 και προέβλεψε ότι η προσφορά θα αυξηθεί από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ (του Οργανισμού των Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών). Ειδικότερα, η IEA μείωσε κατά 230.000 βαρέλια την ημέρα σε 900.000 βαρέλια την πρόβλεψή της για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2015, καθώς αναμένει μικρότερη κατανάλωση καυσίμων στη Ρωσία και άλλες χώρες που εξάγουν πετρέλαιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης