Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλεί ο ΣΕΒ τους φορείς των εργαζομένων, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της εργοδοσίας, που μεταξύ άλλων προβλέπουν την κατάργηση του νόμου για μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή προς τον υπουργο Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ).

Στην επιστολή, επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις-μέλη του συνδέσμου καταβάλουν τις εισφορές του και αμείβουν τους εργαζομένους με μισθούς που ξεπερνούν τις συλλογικές συμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τονίζεται ότι οποιαδήποτε προσαρμογή στις συνθήκες της κρίσης, γίνεται σε συνεννόηση και συμφωνία με τις οργανώσεις των εργαζομένων και κατά κανόνα χωρίς αυθαιρεσίες και ακρότητες.
Προτείνει, επίσης, την κατάργηση της ρύθμισης για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και την επαναφορά της ισχύς της μετενέργειας από τους 3 στους 6 μήνες, όπως, δηλαδή, ίσχυε στο παρελθόν.

Εξάλλου, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, κύκλοι σημείωναν: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες εργοδοτικές οργανώσεις εννοούσε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για διγλωσσία. Μπορούμε όμως να του θυμίσουμε ότι πίσω από την πλάτη των κοινωνικών εταίρων συμφώνησε την τελευταία στιγμή με την τρόικα μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού, κάτι που κανείς κοινωνικός εταίρος δεν είχε διανοηθεί».

Πηγή:ert

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης