Υπό κατάρρευση βρίσκεται η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν είναι καλύτερη η κατάσταση στο εμπόριο και στους άλλους νομούς της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕΜΥ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), από τις 5.197 επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, έκλεισαν οι 1.399, δηλαδή το 27%. Μεγάλη επιδείνωση παρουσιάζει η οδός Τσιμισκή, όπου το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ανέρχεται στο 20,4%, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ήταν μόλις 13,7% – όπως επισημαίνεται, ενδεχομένως η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν μειωθεί τα ενοίκια σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την υψηλότερη συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων παρουσιάζουν οι δρόμοι Κασσάνδρου, Αγίας Σοφίας, Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη, από 25,1% έως και 42,4%. Στους εμπορικούς δρόμους Προξένου Κορομηλά και Μητροπόλεως, οι οποίοι θεωρούνται «ακριβές αγορές», εμφανίζονται τα χαμηλότερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων, 19% και 17,2% αντίστοιχα.

Τραγική, επίσης, είναι η κατάσταση του εμπορίου στην Κοζάνη, τη Βέροια και την Έδεσσα. Ειδικότερα, στην Κοζάνη, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ανήλθε στο 24,4% από 19,9%, στην Έδεσα άγγιξε το 22,1% και στη Βέροια το 18%.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης