Της Άντζελας Πεΐτση

Ο Μιχάλης Ναλμπάντης, στρατηγικός αναλυτής και μέλος του ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), τοποθετήθηκε για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στις ελληνικές εξαγωγές, επισημαίνοντας ότι «για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός σκηνικού αβεβαιότητας και αστάθειας, που σίγουρα δεν βοηθά κανέναν τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Σε δηλώσεις του στο zougla.gr τόνισε: «Οι κυβερνώντες μάλλον δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει με κανέναν τρόπο, εάν πρώτα δεν σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση και φυσικά ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη. Για όσο χρονικό διάστημα συντηρείται η αβεβαιότητα και δεν κλείνει η αξιολόγηση με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, μοναδική χαμένη είναι για ακόμα μια φορά η καθημαγμένη ελληνική οικονομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις κατάφεραν για ακόμη μία χρονιά να αποδείξουν την αντοχή τους, καθώς και χωρίς το κομμάτι των καυσίμων ενισχύθηκαν κατά 1,2% το 2016 σε ετήσια βάση. Ερώτημα παραμένει πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση εάν δεν υπήρχαν οι ανασταλτικοί παράγοντες της υπερ-φορολόγησης, της πολιτικής αστάθειας και της ελλιπούς χρηματοδότησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης