Μήνυμα στη γερμανική κυβέρνηση για δημοσιονομικές ανάσες στην Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος από το Μόναχο, όπου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Brigitte Zypries, στο πλαίσιο της εφετινής κοινής διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίασης των ελληνικών και γερμανικών επιμελητηρίων, δήμων και Περιφερειών, στη Διεθνή Έκθεση Βιοτεχνών Μονάχου (ΙΗΜ).

Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στη Γερμανίδα υπουργό ότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα τα τελευταία χρόνια δίνει σκληρές μάχες με όλες της τις δυνάμεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας κυρίως στις εξαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μίχαλος κάλεσε τη Γερμανίδα υπουργό να συμβάλει στην αποκατάσταση της κανονικότητας στην Ελλάδα, που χρόνια τώρα δέχεται αδίκως ασφυκτικές πιέσεις για όλο και περισσότερη λιτότητα, βυθίζοντας την οικονομία ολοένα και πιο βαθιά στην ύφεση. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, τόνισε ο κ. Μίχαλος, θα πρέπει η ευρωπαϊκή πλευρά να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, την οποία παρεμποδίζει με τις υπερβολικές απαιτήσεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης