Αιφνιδιαστική απόφαση της μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας τουρισμού «σπάει» τα συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας με Έλληνες ξενοδόχους, καθώς, όπως λέει, η Ελλάδα θα βρίσκεται πολύ σύντομα εκτός ευρώ!

Συγκεκριμένα, με μια κίνηση που εμπεριέχει και σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις, ο ιταλικός κολοσσός «VERATOUR» ξαφνικά αποφάσισε να αναστείλει τις πληρωμές του προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ΄ αποκλειστικότητα συνεργάζεται στη χώρα μας. Πρόκειται για επτά ξενοδοχεία που δούλευαν αποκλειστικά με Ιταλούς τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαιολογίες που προβάλλει η «VERATOUR» είναι η «σύντομη έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη», οι «αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8», η «κυβερνητική αστάθεια», οι «επερχόμενες εκλογές» και γενικότερα η κρίση στην Ελλάδα.

Σε δισέλιδη επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, κάνει λόγο για «δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι» και «σπάζοντας» τις δεσμεύσεις που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με τους ξενοδόχους, κοινοποιεί απλώς ότι: «Δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή, τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».

Οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τώρα αδυνατούν να πληρώσουν το προσωπικό και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις συμβάσεις με τους Ιταλούς, γιατί όλα τα συμβόλαια στην Ευρώπη έχουν ήδη υπογραφεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στη Μύκονο, στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Κω, στην Αλόννησο και στην Αργολίδα είναι στο χείλος της καταστροφής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης