Στις 1.128.074 ανέρχεται το σύνολο των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης και στις 1.063.557 ανήλθαν οι εγκεκριμένες αιτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν μοναδικά ΑΦΜ δικαιούχων και, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, η έγκριση ή όχι των αιτήσεων γίνεται αυτόματα μετά την υποβολή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ζητώντας να ενημερωθεί ποια είναι η πορεία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης και επισημαίνοντας ότι μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το υπουργείο Οικονομικών κατέβαλε κάθε μήνα τις αναλογούσες δόσεις του επιδόματος. Όπως ειδικότερα είχε επισημάνει, καταβλήθηκαν περίπου 132 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο δικαιούχους μέχρι τις εκλογές, αλλά από εκεί και μετά παρουσιάστηκαν προβλήματα στις καταβολές.

Ο κ. Μάρδας στην απάντησή του αναφέρει, ωστόσο, ότι «η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης πραγματοποιείται βάσει σχετικού προγραμματισμού, καθώς και της ροής της επεξεργασίας και εκκαθάρισης των στοιχείων των δικαιούχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι το ακριβές ποσό που διατέθηκε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης μετά την 25.01.2015 ανέρχεται στο ποσό των 37.186.833,65 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης