Mία παραφιλολογία αναπτύχθηκε γύρω από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα με αφορμή δηλώσεις του ΣΕΒ.

Ο Θ. Φέσσας είπε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν θέτουμε συγκεκριμένα μισθολογικά θέματα, αλλά οι σχέσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων θα πρέπει να επανατοποθετηθούν στα νέα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να δώσουμε τις άλλες ρυθμίσεις πλην του μισθολογικού και διάφορες ρυθμίσεις που δεν αφορούν στην πλειοψηφία τους τις ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να αναθεωρηθούν. Οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι μόνο επιδόματα, αυξήσεις, 13 και 14 μισθός, ωράρια… θα μπορούσαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να συζητούν και να αποφασίζουν για το πώς θα μοιράζεται το μισθολογικό κόστος, δηλαδή αν θα είναι σε 12, 13, 14 ή 15 «κομμάτια», χωρίς αυτό να μειώνεται».

Ουσιαστικά οι βιομήχανοι ζητούν ευελιξία στην αγορά εργασίας και άνοιξε τη συζήτηση για ενσωμάτωση του δώρου και των επιδομάτων στον κύριο μισθό. Κάτι που βεβαίως θα μπορούσε μέσα στο εργασιακό χάος που επικρατεί να σημάνει και την κατάργησή τους.

Πάντως, ο ίδιος σε ερωτήσεις που του έγιναν αργότερα διέψευσε ότι ζητά κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης