Συρρίκνωση παρουσίασε τον Δεκέμβριο το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ, υπερβαίνοντας τα 500 δις δολάρια, την ώρα που ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται να το περιορίσει μέσω της οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, το έλλειμμα του εξωτερικού εμπορίου για αγαθά και υπηρεσίες μειώθηκε κατά 3,2% σε σχέση με τον Νοέμβριο από το εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 44,26 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εφημερίδας The Wall Street Journal, ανέμεναν έλλειμμα 44,7 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,7% από τον Νοέμβριο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 1,5% τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένης και μιας αύξησης των εισαγωγών αυτοκινήτου.

Για το σύνολο του 2016, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 502,25 δισ. δολάρια, που είναι το υψηλότερο ετήσιο επίπεδο από το 2012 και αυξημένο κατά 0,4% από το έλλειμμα του 2015. Το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 2,7% το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης