Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατήργησε το καθεστώς βάσει του οποίου η Ρουάντα μπορούσε να εξάγει αδασμολόγητα είδη ρουχισμού στις ΗΠΑ, εξαιτίας μιας διένεξης με αφορμή την αύξηση των δασμών από το Κιγκάλι στα εισαγόμενα είδη ιματισμού και υπόδησης αμερικανικής κατασκευής, γνωστοποίησε τη Δευτέρα ο αντιπρόσωπος της Ουάσινγκτον για θέματα διεθνούς εμπορίου (USTR).

Το μέτρο, που διέταξε να ληφθεί ο Τραμπ με διάταγμά του που ακολούθησε την αρχική ειδοποίηση και την παρέλευση εξήντα ημερών, δεν καταργεί πάντως τη δυνατότητα της Ρουάντας να εξάγει άλλα προϊόντα ατελώς στις ΗΠΑ, βάσει του αμερικανικού νόμου για την Ανάπτυξη και τις Ευκαιρίες για την Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λυπούμαστε για αυτή την έκβαση και ελπίζουμε ότι θα είναι προσωρινή», ανέφερε ο αναπληρωτής USTR Σι Τζέι Μαχόνι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει είδη ρουχισμού αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων που εξάγει σε ετήσια βάση η Ρουάντα, ή περίπου το 3% των συνολικών εξαγωγών της χώρας με προορισμό τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης