Ξεπερνούν τα 3,2 δισ. ευρώ οι επιστροφές φόρων το 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ περί «παγώματος» επιστροφής φόρων (ΦΠΑ κ.λπ.) σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΓΔΕ τονίζει ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α) Με βάση τα έως σήμερα μη οριστικοποιημένα στοιχεία για το δωδεκάμηνο του 2014, οι επιστροφές φόρων (ΦΠΑ και Εισοδήματος κατά κύριο λόγο) έχουν υπερβεί τα 3,2 δις ευρώ έως 31/12/2014.

Β) Το προσχέδιο του αρχικού Κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 προέβλεπε επιστροφές φόρων ύψους 2,789 δις ευρώ, ενώ του αναθεωρημένου προϋπολογισμού προέβλεπε επιστροφές φόρων ύψους 3,137 δις ευρώ.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι ουδέποτε έχει δοθεί οποιουδήποτε είδους οδηγία από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στους Λειτουργούς της Φορολογικής Διοίκησης, ώστε να παγώσει ή έστω να επιβραδυνθεί η διαδικασία επιστροφής πάσης φύσεως φόρων προς τους φορολογούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης